Stap één
Van opdracht tot taxatie

Wanneer jij, je makelaar of adviseur een taxatie bij ons aanmeldt, plannen we direct een afspraak in om de woning of het appartement te bekijken. Dat kan met jou persoonlijk, maar bijvoorbeeld ook met de verkopende makelaar zijn. Tegelijkertijd wordt de taxatie officieel aangemeld bij het NWWI (validatieinstituut) en krijg jij als opdrachtgever een verzoek per mail om de opdrachtvoorwaarden goed te keuren. Daarna gaan we van start!

 1. Plannen van de bezichtiging van de woning
 2. Officieel aanmelden bij het NWWI
 3. Accepteren van de opdracht

Stap twee
Bezichtiging en opname

Tijdens de bezichtiging bekijken we de hele woning, beoordelen we de afwerking en maken foto’s voor in het taxatierapport. Daarnaast beoordelen we de bouwkundige staat van de woning, ligging en de omgeving. Je woning hoeft daarvoor trouwens niet opgeruimd of gestyled te zijn, daar houden we geen rekening mee in het rapport.

 1. Beoordeling van de woning
 2. Fotografie binnen en buiten
 3. Bekijken van bouwkundige staat, ligging en omgeving

Stap drie
Het taxatierapport en validatie

Na de bezichtiging, opname en bouwkundige beoordeling van de woning wordt het taxatierapport opgesteld. Alle opgenomen gegevens worden hierin verwerkt volgens officiële en wettelijk opgestelde regels en richtlijnen. Dit rapport wordt ondertekend door de taxateur en ingediend bij het NWWI, dat als validatieinstituut beoordeelt of de taxatie is uitgevoerd volgens richtlijnen en voldoet aan alle wettelijke eisen.

 1. Samenstellen van het taxatierapport
 2. Check bestemmingsplan en bodemverontreiniging
 3. Validatie van de taxatie door het NWWI

 

 

Stap vier
Afronding

Wanneer de taxatie is gevalideerd en aan alle eisen van het NWWI voldoet, wordt deze definitief gemaakt. In het online portaal van het NWWI kun je deze bekijken of downloaden. Wij zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot dit portaal. Met het rapport kan je adviseur of bank het financiële traject verder afronden!

 

 1. Rapport beschikbaar in het portaal van NWWI
 2. Betaling factuur
 3. Ontvang je taxatierapport

 

Vraag direct een taxatierapport aan!

 

NWWI Validatie proces

Uitleg - NWWI Validatie proces