Bij een taxatie wordt er gekeken naar de waarde van jouw woning. Heb jij een woning in Utrecht die je graag wilt laten taxeren, maar weet je niet zo goed hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan de volgende stappen!


Stap één

Bij het taxeren van een huis komen er een aantal zaken bij kijken. Het is daarom erg belangrijk om jezelf vooraf een aantal vragen te stellen. Zoals:“Over welke woning gaat het precies?” “Wat is het doel van de taxatie?” “Welke waarde heb je nodig?” 

Zodra deze zaken allemaal duidelijk zijn, wordt er een taxatie overeenkomst opgesteld.

Stap twee

De woning wordt van binnen en buiten gekeurd om alles goed vast te stellen. Wanneer dat in orde is, worden er foto’s geschoten van de woning. Bij zo een keuring wordt er gekeken naar de ligging, status en de technische specificaties van de woning.

Stap drie

Zodra de woning is beoordeeld worden alle gegevens opgeslagen in een rapport wat vervolgens ondertekend moet worden door de taxateur. Nadat het rapport is ondertekend wordt het rapport opgestuurd naar het NWWI. Zij beoordelen uiteindelijk of de taxatie volgens de wettelijke eisen voldoet. 

Stap vier

Als alle stappen volledig zijn uitgevoerd kan jouw adviseur het traject afronden. Het complete rapport kan je zelf ook terug vinden en inzien via het online portaal van het NWWI.

 

 

Dé taxateur in Utrecht

Wil jij na deze informatie graag je woning in Utrecht laten taxeren? Dan zijn wij je graag van dienst! Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op! 

Wil jij gelijk van start? Vraag dan meteen een taxatie in Utrecht aan. Klik hier!

 

Uitleg NVM - Wat is een taxatierapport?

NWWI Validatie proces

Uitleg - NWWI Validatie proces